HTML

ablakpárkány

csak úgy, a magam örömére és bosszúságára meg mert keveslem azokat a fórumokat, ahol publikálhatok, meg él bennem egy összegző hajlam meg exibichionizmus, szeretem a betűket, amellett szívesen kötekedem közéletileg, végül mindent köszönök édesanyámnak, aki nélkül ez a blog nem jött volna létre

Friss topikok

  • vielopol: Valóban nem lehetne - Berzsenyi niklai halott, amikor elnevezték a helyet Normafának. (2018.10.25. 21:52) A Normafához
  • herrriporter: @veletlen: Csak nem te vagy az, Katikám? Ha igen, üdvözöllek, ha nem, akkor köszöntöm az ismeretle... (2018.06.17. 17:54) Gyermekkorunk legszebb para_2_lopótök
  • vielopol: A MOM-nál is van ilyesmi, valamikor el is vihetnénk az repiként hozzánk került ponyvákat. momkult.... (2017.02.13. 22:00) lángost enni
  • Villő Varga: Kedves Gyula! Evit keresem, de nem tudom elerni a regi email cimen. Legyszives szolj neki, hogy a... (2016.12.30. 23:41) keszthelyi
  • vielopol: földlabdás ugye (2016.12.24. 19:00) szentcsalád

Linkblog

Taknyos Varjú

2013.06.17. 20:17 herrriporter

a beceneve annak az ősrégi objektumnak, amely most Rétisas Kisvendéglő néven fut a Kelenföldi pályaudvar (a vágányok) mögött, a Balatoni úton innen, Őrmezőtől arrébb, valahol a senkiföldjén, ahová gyors elhatározásból, a vasárnapi bringázásunkban kifáradva kicsit, beültünk (kiültünk) a kerthelyiségbe, hogy elköltsük második házassági évfordulónk díszebédjét. annyira ismert ez a hely, hogy még a lengyel író, Krisztof Varga is megemlítette botrányosnak kikiáltott, szerintem tűpontos Turulpörkölt című, Magyarországról szóló könyvében.rétisas.jpg 

beültünk hát, koccintáshoz rendeltünk egy kis Becherovkát (Évi), egy feles ágyas szilvát (én), valamint házi bodzaszörpöt és baracklevet, enni pedig Szezámmagos pulykát hasábburgonyával (Évi) és Mátrai borzaskát párolt zöldségkörettel (én), valamint Sopszka salátát (mi). aztán vártunk. mintegy 70 percet. akkor döntöttük el, hogy többé nem megyünk el erre az egyébként patinásan lepattant, legendás helyre, még ha az ebéd finom is lesz. finom volt. mellesleg ez az első olyan teraszos kerthely, ahol még a teraszon sem szabad dohányozni (azt az egyet, amelyet aznapra engedélyeztem magamnak, a kertajtó előtt, az utcán kellett elszívnom, bassza meg)

viszont ma délben életem eddigi legjobb krisnás ételét ettem a szóvivő Katával a Govinda Buda étteremben. a Sabje (ejtsd Szabdzse) nevű főételt afféle zöldségpörkölthöz tudnám hasonlítani, roppant ízletes szafttal, mellé jókora lepény (nem tudom, ez is puri volt-e, de finomabb volt, mint az eddig kóstoltak), levezetésnek valamilyen krémes süti (isteni volt!), kísérőnek rózsavizes limonádé. a legjobb persze szokás szerint a beszélgetésünk volt. Katával mindig jó csevegni bármiről, komolyabb dolgokról is. mi több, 19-ére meghívott egy Krisna-völgyi buszkirándulásra és autentikus ebédre Évivel. ott a helyünk. Gouranga!

Szólj hozzá!

Címkék: étterem évforduló krisna Kata Rétisas

A bejegyzés trackback címe:

https://ablakparkany.blog.hu/api/trackback/id/tr995366126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása